Sayfalar

1 Aralık 2014 Pazartesi

Vegan beslenme tablosu

Yeryüzüne Özgürlük Derneği veganların sağlıklı beslenebilmesi için bir insanın tüm günlük besin ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçları nasıl karşılayabileceğini anlatan bir tablo hazırladı
Öne çıkan görsel
Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Dünya Vegan Ayı kapsamında bir beslenme tablosu hazırladı. Tabloda sağlıklı kalmak için her gün hangi miktarda vitamin ve minerala ihtiyaç olduğu ve veganların bu ihtiyaçlarını hangi gıdalardan alabilecekleri anlatılıyor. ABD Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Servisi’nin verilerinden yararlanılarak hazırlanan tabloda yer alan ihtiyaçlar şunlar: Omega 3&6, Protein, Karbonhidrat, Lif, Demir, Kalsiyum, Çinko, Magnezyum, Potasyum, A Vitamini, B Vitaminleri, B12 Vitamini, C Vitamini, D Vitamini, E Vitamini ve K Vitamini.
Bu öğelerin vücutta hangi işlevler için kullanıldığını anlatan, hangi grupların hangilerinden daha fazla alması gerektiğini de belirten tabloda her öğe için en az 7-8 farklı besin kaynağı belirtiliyor. Bunun istisnaları ise yalnızca 5 gıdanın tavsiye edilebildiği D ve B12 vitaminleri. Gıdalar dışında D vitaminini almak için bol bol güneşe çıkmak tavsiye edilirken B12 içinse vitamin takviyesi öneriliyor: “Ancak bu vitaminler ilaç firmaları tarafından hayvanlar üzerinde denenmiş oluyor. Sperm yemek de B12 almanın sıradışı bir yoludur.”
Örnek bir vegan kahvaltı menüsü de içeren tablo, “Hayvan köleliğine karşı veganlık, tüketim kültürüne karşı friganlık!” sloganıyla bitiyor. Tabloya bit.ly/1rkWMmh linkinden erişebilirsiniz.

alıntıdır:http://onurerem.com/2014/12/01/vegan-beslenme-tablosu-hazir/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlamanız beni sevindirecektir