Sayfalar

3 Temmuz 2014 Perşembe

Kocan Kadar Konuş



"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.

Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"

Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.

Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşın kankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.









Kitap Adı: Kocan Kadar Konuş
Yazar Adı: Şebnem Burcuoğlu
Yayınevi: Dex Plus
Türü: Çik-lit
Format: ARC, Paperback                                      
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 220
Çıkış Tarihi: Mart 2014
Değerlendirme: 4 / 5





Hoş eğlenceli ve zamanın nasıl aktığını bilmeden okudum .Gerçi tamamına yakınını hastanede okudum ama güldüğüm yerlerde onkoloji hastalarının arasında gülmek de bir tuhaf oldu :)
siz siz olun kalabalık da okumayın yada ciddi ortamda okumayın bazı kısımları özellikle Efsunun iç seslerine bayıldım ama kitabın sonu beni tatmin etmedi beklediğim gibi asil bir bitiş olmadı.

5 yorum:

  1. Çok merak ediyorum :)
    Elimdekiler bitsin ilk 5 arasında bu var ;)
    Öpüyorum seni çok canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel oku cnm keyifliydi bende çok öptüm seni fazla yazamıyorum sizlere ama sizler beni unutmayın.

      Sil
    2. Aa yazmasan nolacak sanki ;)
      Unutulur musun hiç:*

      Sil
  2. ayyy çok merak ettim bekar bir bayan olarak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ailede evlendirme çabaları ve komiklikleri diyebilirim alıp okuyabilirsiniz ama almak yerine bir arkadaştan ödün alarak okusanız daha iyi çünkü hani bir öğreticiliği yok hoş vakit geçirmelik insanı bir an olsun dışardaki stresden alıp götürüyor

      Sil

Yorumlamanız beni sevindirecektir