Sayfalar

1 Şubat 2016 Pazartesi

Kule Canbazı / Sunay Akın



Sunay Akın benim en sevdiğim yazarlardan biri nedenini soracak olursanız belki tanışmayanınız varsa bilgi birikimi,araştırmaları ve Türk milletine kattığı bilgi birikiminden ötürü bence binlerce teşekkürü hak eder.
İnstagramda geç de olsa katıldığım #heraybirsunayakinkitabı etkinliğine bende katıldım ama başka kitapla onlar bu ay geyikli parkı okudular bende kule canbazını okuduklarında geyikli parkı okurum diye düşündüm.

Kuzenimin Tüyap fuarından aldığı doğum günü hediyemdi.Okuduğumda ne çok şey öğrendiğimi anladığım bir kitap oldu.Mesela ;Bizanslıların kutsal saydığı balina kemikleri,Osmanlı döneminde surların onarımı sırasında bir kenara atılmıştır.

1.Ahmet in özelliğinden biri de Fatih Sultan Mehmet'le başlayan ve ondan sonra gelen altı padişahın uyguladığı kardeş katlini uygulamamış olmasıdır.

6 yorum:

  1. Sunay Akın'ı ben de çok seviyorum ya... Ama bu kitabını okumadım henüz. Tarzı, anlatımı, kültür çeşitşliliği ve tabi ki dediğin gibi katkısı müthiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumadiysan oncelik verip hemen alip okumalisin her aksam bir konu okuyorum icinden yatmadan cok.sey öğrendim ki birşey ogrendigim kitaplar tercihim son zAmanlarda, bu arada yorumun icinde tsk.herkes okuyo ama.yazmiyor sen erinmemis yazmissin cok sevindim, ozellikle son zAmanlarda az yazabiliyorum ve dostlarimin beni unutmadigini gormek.istiyorum

      Sil
    2. Ben dostluğa çok önem veririm Hayatım Kitap. Tek bir güzel ziyaretin bile kırk yıl hatrı vardır benim için (eskiden kahveydi bu :)) İnsanların araç olarak kullanıldığını ve günü birlik harcandığına şahitlik ettiğim şu blog dünyasında ben öyle olmamaya çalışıyorum elimden geldikçe. Tabi unutmam... <3 <3 <3
      Kıymet bilen yüreğin için de ben teşekkür ederim...

      Sil
    3. Ben sizinle ayni bakis acisindayim, insan arkadasliga onem vermesi lazim baZen kimsenin yapmadigi iyiligi arkadas yapar insana,samimi bir arkadas aile ve sağlık üçü olsa yeter insana

      Sil
  2. yaniiii, ne demek ki yaaa kule canbazı yaaa söleseneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ipte iki cambaz oynamaz demek: )ikizkulelerin arasinda cambaz oynarmis da ordan gelme

      Sil

Yorumlamanız beni sevindirecektir