Sayfalar

24 Nisan 2016 Pazar

Pera / Felix Lamar



Orta çağ dokusunu gözler önüne seren Venedikten İstanbul'a uzanan bir yaşam öyküsünün romanlaşmış hali.Karakter olarak Tomasso baş karakterimiz.
     Tomasso karşıt düşünceli ,yazmayı seven ,karakter olarak da iyi biri.Disiplinli babasının yüzünden yaşadığı şehirden ayrılmak zorunda kalır Tomasso.Fakat bazı talihsiz olaylar yaşar.Ve yolu İstanbula düşer.Yani o zamanın Konstantinapolis'ine düşer.
Fakat o dönemde 2.Mehmet tarafından kuşatma altındadır bu şehir.Gerçeklere sıkı sıkı tutunmuş ama hayal dünyasında gerçekleştirmek istediklerinin peşinden koşan bir genç.Kitapta Tomasso erkeklere karşı ilgi duyuyor bunu belirtmeliyim ama aslolan karakter değil.
Venedik'i ,Orta çağı ve savaşın izlerini bulabileceğiniz macera dolu bir kitap.Tarih severlere okumalarını tavsiye ederim.


Kitap için puanım 5 üzerinden 3....

6 yorum:

  1. İstanbul'da geçtiği için merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istanbulun fetholunduğu sırada kahramanımız oraya düşüyor:)

      Sil
    2. ama istanbulun güzelliklerini harika şekilde betimleyen bir kitap okuyorum şuanda onunda yorumunu da gireceğim cnm

      Sil
  2. İstanbul.... İnsanıyla, tabiatıyla, tarihiyle engin bir deniz, dipsiz bir kuyu gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle hem içine çeken hem de bezdiren bir şehir bana göre ama içinde ıstanbul geçen kitapları çok seviyorum

      Sil
    2. Kesinlikle öyle hem içine çeken hem de bezdiren bir şehir bana göre ama içinde ıstanbul geçen kitapları çok seviyorum

      Sil

Yorumlamanız beni sevindirecektir