Sayfalar

2 Eylül 2013 Pazartesi

Yaş Mayalı Sandviç






Benim tariflerime bakan arkadaşlarım bilirler bir türlü poğaça yani aradığım gibi sandviç gibi poğaça yapmak istiyordum puf olsun istiyordum çünkü ben normal poça sevmeyen biriyim illa benim ki puf puf lcak daha önceden bir tarif yapmıştım ama onunda nedense alt kısmı sert olmuştu poça güzel olmuştu ama şükürler olsun bu seferki tarif tuttu her zaman yapabileceğim bir tarif tutturdum mis gibi kokuyor ve harika bir tadı oldu yumuşacık oldu boylarını biraz daha büyük yapabilirdim ama deneme amaçlı iki tanesini büyük yaptım sadece.

kendisine çok teşekkür ediyorum umarım tarifi paylaşmama kızmaz.


MALZEMELER:

1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya (42gr.)
5 su bardağı un
üzeri için çörekotu




YAPILIŞI:

Bir cezve veya sütlüğe su va sütü kayun içine şekeri katıp ısıtın.Elinizin dayanacağı sıcaklıkta olmalı.
Karıştırarak şekeri eritin.Altını kapatın bunu derin bir kaseye dökün.İçine sıvıyağ ekleyin mayayı koyun.Yumurtanın beyazını katın sarısını ayırın , tuzu ekleyip unu azar azar eleyerek katıp hepsini yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur olunca bunun üstünü nemli bezle kapatıp bir saat bekleyin mayalansın.Hamur kabarıp mayalanınca elinizle cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş yada margarinle yağlanmış tepsiye dizin.Şekil verirken isterseniz içine peynir +maydanoz karışımıda koyabilirsiniz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Soğuyunca iç malzemesi koymadıysanız ortadan ikiye kesip kaşar ya da beyaz peynir koyarak servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Yee beniii diye bağırıyor aman Yarabbim..
    Hemen kaydediyorum tarifi..
    Ellerine sağlık maşallah..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablam bu tarifin hamuru süper oldu ben bayadır böle güzel hamur yapmamıştım ama ölçüüleri ve tarifi tam şekli ile yap aynı anlatıldığı gibi hatta ben sütüm yoktu onun yerine iki kahve fincanı su ile şekeri erittim hamuru yapacağım kaba döktüm aynı ordaki anlatıldığı gibi yaptım süper oldu

      Sil
  2. yaş mayayla pohaça harika oluyor gerçekten yine çayda yakalandım sana aldım bi tanecik :)

    YanıtlaSil
  3. Sinem hanım;
    Ellerinize sağlık, ne kadar güzel görünüyor, fotoğraflar çok güzel, diğer tarfilerede bakacağım
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. en son yağtığım sandviç diye geçen bir tarif denedim çok iyi oldu benim poçadan anlayışım böle puf sandviç tarzı olduğu için onu henüz yazmaya fırsatım olmadı ama o tarif bunu solladı :D çok tarif deniyorum hangisini yapacağmı blmiyorum sonra :D ama artık formül ürettim kesin yapıldı denendi diye falan not düşüyorum yanlarına tariflerimin.

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir