Sayfalar

11 Şubat 2015 Çarşamba

WHATSAPP WEB SÜRÜMÜNDE GİZLİLİK HATALARI

WHATSAPP WEB SÜRÜMÜNDE GİZLİLİK HATALARI

700 milyon kullanıcısı olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın web uygulamasında gizlilik açığı bulundu.


Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın web uygulaması uzun zamandır bekleniyordu. Yakın zaman önce mobil uygulamaları masaüstü ile senkronize ederek kullanma imkanı sunan WhatsApp Web’te gizlilikle ilgili açıklar ortaya çıktı.
17 YAŞINDAKİ BLOGCU RAPOR YAYINLADI
17 yaşındaki güvenlik blogcusu olan Indrajeet Bhuyan, web servisiyle ilgili sorunları anlatan bir rapor yayınladı. Belirtilenlere göre gizlilik ayarları mobil uygulamada iyi çalışmasına rağmen web tarafında sorun var. Bhuyan, mobil uygulamada gözükmesine izin verilmeyen görsellerin web tarafında görüntülenmesinin mümkün olduğunu belirtti. Kısaca böyle bir durumda görselin aslında alıcı tarafından bulanık gözükmesi lazım. Fakat web hizmetinde ise bulanıklık olmuyor ve görsel rahat gözüküyor. Bu durum iki uygulama arasında (Mobil ve web yani) düzgün senkronizasyonun olmadığını gösteriyor.
PROFİL FOTOĞRAFLARINI HERKES GÖREBİLİYOR
Bhuyan’ın raporunda vurgulanan diğer nokta ise profil fotoğrafıyla alakalı. Profil resmi kısıtlı olanlar bile web üstünde gözüküyor. Web uygulaması kişinin fotoğrafını sadece arkadaşlarına görünecek biçimde ayarlaması halinde dahi fotoğrafın görüntülenmesine izin veriyor.

Kaynak:teknokulis

2 yorum:

  1. Merak ediyordum web sürümünü.. Çözerler zamanla sıkıntılarını..
    Bende bir yazılımcı olarak bilirim ki uygulamalar gerçek kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlanmadığı sürece en iyi düzeyde test edilse bile yetersiz kalıyor.. O yüzden çok görmemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Yorumunu z konuyarenk kattı

      Sil

Yorumlamanız beni sevindirecektir