Sayfalar

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Güllaç olmadan olmaz…

gullac
Hafif ve sütlü bir tatlı olması, ağır şeker ve şerbet içermemesi, uzun süre midede kalıp rahatsızlık vermemesi nedeni ile özellikle Ramazan aylarında tercih edilen güllaç, yaz ayları için de ideal bir tatlıdır.
Malzemeler
  • 10 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 bardak şeker
  • Tercihe göre 2 kaşık gülsuyu
Yapılışı:
  • Sütü tencerede ısıtın ve şekeri içine ekleyip iyice eritin. Sütü oda sıcaklığında ılınana kadar bekletin.
  • Güllaç yaparken en önemli püf noktası sütün oda sıcaklığına kadar bekletilmesi. Kaynar bir halde güllaç yapraklarının üzerine dökerseniz tatlınız hamur olur ve yaprak yaprak ayrılmaz.
  • Güllaç  yaprağını parlak kısımlar yukarı gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine her yanını ıslatacak şekilde süt dökün. 5 yaprak güllacı da aynı şekilde ıslatarak serin. Kalan sütün 1 bardağının içine gül suyu ekleyip tatlının üzerine dökün. Tatlıyı buzdolabında bekletin.
  • Renk ve lezzet katmak için güllacınızı ufalanmış ceviz, fıstık, file badem ya da çilek, kiraz gibi mevsim meyveleri ile süsleyebilir, hatta yanına dondurma ya da ahududu, vişne gibi meyve püreleri de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun…

2 yorum:

Yorumlamanız beni sevindirecektir