Sayfalar

16 Aralık 2013 Pazartesi

13 motiften oluşan 2013 patiği

 
5 zincir çekilip kapatılır. 3 tane ikili trabzan yapılır. 3 zincir çekilir, 3 tane ikili trabzan yapılır. Bu işlem iki kez daha tekrarlanır. 5 zincir çekilir, 3 zincir çekilerek yapılan yuvaya 3 tane ikili trabzan yapılır. 3 zincir çekilir aynı yuvaya tekrar 3 tane ikili trabzan yapılır. 3 zincir çekilip sonraki yuvalara uygulanır. Sıra sonuna gelindiğinde 3 zincir çekilip, üst sıraya çıkılır. Trabzanların üstüne tek batarak, 3 zincir çekilen boşluğa iki tane batarak ikili trabzan yapılır. Köşelerde aynı yuvaya 2 tane ikili trabzan yapılır. 2 zincir çekilir, aynı yuvaya 2 tane daha ikili trabzan yapılıp, köşe oluşturulur. Sıra sonuna kadar bu şekilde devam edilir.
 
 

 
İlk motif  baklava şeklinde konulup,  sağına ve soluna resimde görüldüğü gibi ikişer motif tığla birleştirilir. İki kenar birleştirilip patiğin ayak kısmı oluşturulur.
 
 


Dört motif yanyana birleştirilir. Aynı şekilde bir sıra daha  yapılır. İkiye katlanıp iki kenarı tığ ile sık iğne yapılarak birleştirilir.
 
 
40 zincir çekilir. Her ilmeğe bir tane batarak ikili trabzan yapılır. Sıra sonundaki ilmeğe 5 tane ikili trabzan yapılıp dönülür. Her ilmeğe tek batarak ikili trabzan yapılır. Sıra sonundaki ilmeğe tekrar 5 tane ikili trabzan yapılır. 3zincir çekilip 2.nci sıraya çıkılır. Bu şekilde başta ve son da arttırılarak  3 sıra örülür.

 
Resimdeki görüldüğü gibi parçalar birbirine birleştirilek patik tamamlanır.
 
 
 
 
arkadaşlar derya baykalın sitesinde gördüm hemen sizlerle paylaşmak istedim ...Alıntıdır.umarım yasak bir hak söz konusu olmaz çünkü tüm iyi niyetimle aldım

1 yorum:

Yorumlamanız beni sevindirecektir