Sayfalar

28 Ocak 2014 Salı

Şans -Karen Kıngsbury

Hastalıklarımdan dolayı epeydir okumuş olduğum ama yorumlayamadığım bir kitapla daha aranızdayım, Şans,Eksik Parça yayınının ilk kitabı.

Kitaba başladığımda bol konuşmalı bol kişili kitaplardan korktuğum için çekince ile başladım ama hiç de öyle olmadı.Yayınevinin hediyesi facebook da kitap sayfalarından birinden hediye kazanmıştım kendileri eğer bu yorumu okurlarsa yayın evi editörü Burcu Karatepe ye Teşekkürü bir borç bilirim bu harika kitapla beni buluşturduğu için
Gelelim kitap yorumuma
Dili akıcı ,sade ve sürükleyici ,tasvirleri ve bence kitabın duygusu Türkçeye çevrilirken okuyucuya çok başarılı bir şekilde aktarılmış buda çevirmenin marifeti diyelim.Konu daha çok ayrılık,dua,ve şans üzerine kurulu hoş vakit geçirilecek bir kurgu roman.
Çevirmeni de Hülya Key .
Aslında acıklı bir öykü okudum yeri geldi kızdım yeri geldi üzüldüm.Özellikle Ellie ve Nolan üzerinde dönen hikaye de neler neler yok ki kaçışlar,aldatılmalar,hayat döngüsü içinde savrulmalar ve daha neler neler ama Aşkları varya aşkları bambaşka kitabın sonunda da bunu anlayacaksınız güzel bir aşk romanı okumak istiyorsanız acıyla da harmanlansın diyorsanız ilk tercihiniz olabilir.

Affetmek affedeni özgür kılar düşüncesi ekseninde bir çok olay yaşanıyor ,dini olarak bağnazlıklarınız yoksa İncilden kesitler var ama sizi rahatsız etmeyecek seviye de en azından ben hiç rahatsız olmadım ne bileyim onlara odaklanmadım belki de,ki zaten kitabın amacı da o değil.

Ben en şanssız dönemimde okudum ve gördüm ki şanslı da sayılırım.Bazen şanslarımıza inanmamız şanslı olmamıza sebep olabilir.


Not: Hülya hanımdan aldığımız haberlere göre ikincisi de gelmiş
Müjde! Bugün itibariyle kitapçılarda bulabilirsiniz!
alıp okumak lazım benim alıncaklar listeme girdi bile



Kitap Alıntılarım:
  1. kendisini arabaya atıp doğuya gitmek.Hiç durmadan gidebildiği kadar,gidebildiği yere kadar gitmek.Yalnızca araba kullanmak,radyo dinlemek,düşünmek ve ağlamak.

2 yorum:

  1. Hım merak ettim şiödi :)
    Of ne zaman okunup bitecek bunca kitap :)

    YanıtlaSil
  2. bende de öyle bir durum var :) hele hastalıklar bitse ama bitmiyor ki ama ne edelim bugünümüzede hamdolsun elbet geçer.ama kitap okumaya devam ben pek kısmıyorum da ağırgidiyor onca kitap var. şans çok duygusal tavsiye ederim o açıdan .

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir