Sayfalar

8 Haziran 2015 Pazartesi

Korkusuz Kaptanlar-Rugyard Kipling


Harvey adında zengin bir çocuk bir gün gemiyle eğitime giderken denize düşer ve onu kaptanlar kurtarırlar.Kendisi hiç alışık olmadığı bir hayata mecbur bırakılır kaptanların yanında kalmak zorundadır.Çünkü kaptanlar onun babasının zenginliğine falan inanmamışlardır.Çalışıp kendi emeğiyle kazanmyı ,bir işe yaramanın ne demek olduğunu ve hayatı kaptanların yanında öğrenir.

Serüven böyle başlar güzel akıcı ve çocuklar içinde gençler içinde güzel bir kitap.Konuyu çok sevdim ,denizciliğe meraklı gençlerinde zevkle okuyacaklarına inanıyorum tek bir hikaye üzerinden dönmesi tabi ki çocuk kitabı olmasından kaynaklı yani nasit gelebilir fazla beklenti yapmamak lazım ancak sömürgeciliği ,emekçiliği ve hayatın ne kadar da zor kazanıldığını gösteren bir çocuk kitabı.Ya da genç kitabı diyeyim 11 yaş üstü çünkü.

Okumanızı tavsiye ederim hoş bir konu ve mesaj veren bir içeriği var ,özellikle öğretmenler çocuklara okutabilirler,okumayı sevmeyen çocukların okumayı seveceklerine inanıyorum bu kitapla.



5 yorum:

  1. Olsun bazı çocuk kitapları var ki büyükler de zevkle okuyabiliyor :)

    YanıtlaSil
  2. slm ,10,5 yaşında bir kızım var tatil için kitabı listemize ekledim..
    yeni bir sayfa sahibi olarak bende beklerim
    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faydalı olurum inş ona :) kocaman optüm onu
      gelirim tabi ki sizde hoşgeldiniz sefalar getirdiniz

      Sil
  3. Kitabın kapağını görünce bir anda zamanda yolculuk yaptım:-) Şimdi gidip kütüphaneme yeniden okuyacağım. İçindeki eski kitap kokusunu içime çekerek:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sayede size ne güzel bir his yasatmisim ne mutlu bana ben de çok mutlu oldum simdi, eskiler çok çok guzeldir, insan onu okuduğu zamani yaşayarak sanki eskiye dönmüş hissediyor kendini, sevgilerimle, her zaman beklerim güzel yorumlarinizi

      Sil

Yorumlamanız beni sevindirecektir