Sayfalar

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Kendine Ait Bir Oda - Virginia Woolf




Eh bu yazımı yazmanın zamanı gelmişti de geçiyor bile bence.Kimi arkadaşlarım kitap yorumumu merak ettiler bense geç kaldığım için özür diliyorum .
Wirginia woolf işte o bir klasik,ilk okuduğum kitabı kendine ait bir oda'yı anlatmaya başlayacağım ama söze nasıl başlayacağımı bilemiyorum kitabın konusunu her yerden bulabilirsiniz mühim olan benim yorumum diye düşünerek konusu hakkında detay vermiyorum
Söyleyebileceğim şey feminist gibi algılansa da feminist birinin bu kadar geniş bakış açılı olabileceğini düşünmüyorum .

Virginia Woolf
Hatta benim tarzımda düşünen bir kadın aynı kafa yapılarına sahibiz,kendisi intihar etmiş çok üzücü ancak tabi ki o kafayla da çok yaşanabileceğini düşünmüyorum keza bende aynı kafayla yeterince zorluk çekiyorum günlük yaşamda.







Kitabın bilinç akışı tekniği denilen bir teknikle yazıldığı doğru benim için ilk di.Zorlanmadım okuyabildim ama ağır aksak eğer gerçekten sabrım var ve bu ara çok dingin bir dönemdeyim diyebiliyorsanız başlamalısınız.Yoksa gerçekten elinizde fazlaca zaman sürünebilir ,Konuşma diliyle yazılmış bir eserdi.



Yaptığı betimlemeler ve karşılaştırmalar dönemini çok iyi yansıtmış ayrıca içinde bolca tanımadığım şahsiyet vardı internet açıp bakma ihtiyacı hissettim ve araştırma yaparak okuduğum için haliyle birde öyle bir uzun sürme eklendi.Melankolik bir tarzı var diyebilirim zira bulunduğum hastalık içerisinde bir başka kitabını almayı düşünmüyorum şimdilik ama daha sonra mutlaka edinmek istiyorum .Sizinde önerebileceğiniz bundan sonra okuyabileceğim hangi kitabı olursa yazarsanız sevinirim.


alıntıladıklarım :

  1. Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın. Ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın.(Virginia Woolf)
  2. "Sekiz çocuk doğurmuş bir kadın dünyanın gözünde yüz bin pound kazanmış bir avukattan daha mı değersizdi?" 

__ Kendine Ait Bir Oda, Virginia Woolf






4 yorum:

  1. :) Merakla bekliyordum. Senin yazını okumak için netten dahili aramadım :)
    Alıntılarla çok güzel anlatmışsın bakalım bana ne zaman okumak nasip olacak :)

    YanıtlaSil
  2. anlatmaya çalıştım anlatması yorumlaması zor bir kitap bu zamana kadar en zorlandığım yorum oldu

    YanıtlaSil
  3. ayrıca saol cnm ya yorumuma önem vermen çok mutlu etti beni

    YanıtlaSil
  4. hem ilgi çekici hem melankolik tarzda yazılmış.dingin bir zamanda okumalı o zaman yazdığın gibi....

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir