Sayfalar

7 Mart 2015 Cumartesi

Junior Fellow of Harvard Canan Dağdeviren Türkiye’nin gururu

Junior Fellow of Harvard Canan Dağdeviren Türkiye’nin gururu

.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde çalışan Dr. Canan Dağdeviren dünyanın en seçkin Üniversitelerinden olan Harvard Üniversitesi tarafından “genç akademi üyeliğine” (Junior Fellow of Harvard) seçilen ilk Türk oldu.
Bu üç yıllık ödül, Cambridge, Massachusetts’te (ABD) disiplinlerarası araştırmaları teşvik etmek amacıyla veriliyor. Bu ödülü Türkiye’den kazanan ilk kişi olan Dr. Dağdeviren, Senior Fellow’lar tarafından verilen en yüksek oyu aldı.
1985 İstanbul doğumlu (ki 30 yaş altı Forbes listesine girmişti) Dağdeviren, 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, 2009’da da Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Peki Harvard Society of Fellows nasıl bir kuruluştur?
1933 yılında kurulan Harvard Society of Fellows, kariyerlerinin başında Harvard Üniversitesi tarafından olağanüstü akademik potansiyelleri nedeniyle seçilen, bireysel gelişimlerini ve entelektüel işbirliklerini arttırmak için önemli akademik ve entelektüel fırsatlardan yararlanan bir araştırmacılar topluluğudur.
Canan Dağdeviren’in TEDX ‘deki konuşmasını dinlemeyenler için burada yer verdim .
Ayrıca Illnois’de iken Sağlık İnnovasyon Gelişimiyle ilgili chiplerle yaptığı çalışma ingilizce sunuşu da ekliyorum.
Not: Bilimin tarihsel gelişimini merak ediyorsanız bir kitap önereyim.  2011 yılında okumuş olduğum Bilim ve Yanılgı kitabında Bilimin neden Avrupa’da çıktığı , üniversite-bilim ilişkisi , Bilimler İslam’da nasıl gelişti ve söndüğü ile ilgili tarihsel basit ve anlaşılır bir anlatımı vardı.
2011 yılında okumuş olduğum Bilim ve Yanılgı kitabında Bilimin neden Avrupa’da çıktığı , üniversite-bilim ilişkisi , Bilimler İslam’da nasıl gelişti ve söndüğü ile ilgili tarihsel birr anlatım vardı.

alıntıdır: https://oyunmerdiveni.wordpress.com/2015/03/06/junior-fellow-of-harvard-canan-dagdeviren/

1 yorum:

Yorumlamanız beni sevindirecektir