Sayfalar

5 Mart 2015 Perşembe

Okumadığı kitaptan şikayetçi oldu

1978 yılında Kahramanmaraş’ta yaşanan katliamı anlatan ‘Beni Sen Öldür/Maraş 78’ isimli kitaba çifte soruşturma açıldı. Malatya Cezaevinde tutuklu bulunan Ramazan Tutal isimli vatandaş, kitabın yazarı Aziz Tunç ve kitapta arka kapağa yazı yazan Nedim Şener hakkında kitabı okumadan suç duyurusunda bulundu. Yazar Tunç ve gazeteci Şener, şüpheli sıfatı ile ifade verdi.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Malatya Cezaevinde silah kaçakçılığı, yaralama ve tehdit suçlarından hükümlü bulunan Ramazan Tutal isimli vatandaşın, ‘Beni Sen Öldür/Maraş 78’ isimli Kahramanmaraş’ta meydana gelen katliamı anlatan kitabı okumadığı belirtmesine rağmen kitap ve arka kapak yazısı şikâyeti sebebiyle yazar Aziz Tunç ve gazeteci Nedim Şener hakkında soruşturma başlattı.
Malatya Cezaevi’nde silah kaçakçılığı, yaralama ve tehdit suçlarından hükümlü bulunan Ramazan Tutal’ın okumadığı ‘Beni Sen Öldür/Maraş 78’ kitap yüzünden ‘ülkeyi böler’ diyerek yazar Aziz Tunç ve Nedim Şener hakkındaki şikayetini değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Tunç ve Şener’in ifadesini aldı.
Şikayet dilekçesinde gazeteci Nedim Şener’in kitabın arkasında yayınlanan yazısını okuduğunu belirten Tutal, eğer kitabın içindeki yazılar da böyleyse genel hatları itibariyle kitabın belirli bir zümreyi barbarlık yapmış gibi gösterdiğini öne sürdü. Kitabı okumamış olmasına rağmen, yalan yanlış bilgilerle dolu olduğuna inandığını söyleyen Tutal, dilekçesinde Tunç için ‘sözde yazar’, Şener’in yazısı için ‘sözde haber’ ifadelerini kullandı.
“KATLİAMIN DETAYLARININ ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYORLAR”
Soruşturma hakkında konuşan yazar Aziz Tunç, Kahramanmaraş katliamına dair detayların bilinmemesi için üzerlerine gelindiğini söyledi. Kendilerini engelleyici faaliyetlere göz yummayacaklarını belirten Tunç, “Bu katliamın açığa çıkması birilerinin işine gelmiyor. Maraş katliamı ya da Türkiye’de yaşatılan diğer katliamlarla ilgili, bunları gerçekleştirenler tarih önünde bir şekilde mutlaka yargılanacaklardır. Bu tür engelleyici tutumlara göz yummayacağız”

1 yorum:

Yorumlamanız beni sevindirecektir