Sayfalar

28 Ocak 2013 Pazartesi

Define-Mehmet Rauf



Mehmet Rauf-Define

bitti öyle güzel bir eser ki sanırım ben bu tarz okumayı seviyorum.Eskiler sıkıcı mantığı var ama asla öyle değil yazar o kadar sürükleyici anlatmış ki şaşırdım bende sıkıcıdır diye başladım resmen elimden bırakamadım 112 sayfa bir çırpıda bitti.Olay bir define peşinde sürüklenen bir hastane rektörü'nün bu işe bulaşmış olması ile başlıyor ve ondan sonra ardı ardına sürükleyici şekilde tam bir polisiye havasında gidiyor.Kaçışlar neler neler yokki...Çok fazlada anlatmayayım.Ama sonunu merak edeceksiniz.Akıl oyunları çok fazla.Bir anda kahramanı olan Şakir Beyin yerine koydum olayları yaşıyor hissettim :) umarım sizde bu kitabı alır ve beğenerek okursunuz.

Ayrıca şalaşpur :seyrek dokumalı kumaş,astarlık ince bez demekmiş :) 
bir kitap da bir şeyler öğrenmek asıl amacımdır boş boş hikaye anlatan,yada sadece bir olay döngüsü içinde dönüp duran ama insana hiçbir şey katmayan bir şeyler öğretmeyen kitapları sevmiyorum.

Kitaptan Alıntılar
  1. İnsan hiçbir şeye para kadar çabuk alışamazmış,diyen ne doğru söylemiş
  2. Böyle durumlarda insanın yetilerini yönlendirme becerisi olmayan cansız bir oyuncaktan farkı kalmıyor.
  3. Böylesine mutluluk için,değil böyle yorgunluklar en büyük tehlikeler bile göze alınamaz mı?
  4. İnsan ne garip yaratık...Hayatında başkalarının ayartmasıyla bir iki çarpık ve yasadışı iş görmeye alıştı mı,hele hele belalı serüvenler içinde yuvarlandı mı,hemen kötü işlere karşı dayanılmaz bir eğilim duyuyor.sf.80
  5. Başka bir deyişle ben cesaretimle silahlıydım.sf.85
  6. İnsan ne garip bir yaratık?!..Bir saat önce düşünülmesi bile beyni yakıp kavuran korkunç olaylar,bir saat sonra daha da kötü şartlar içinde gerçekleşip insanın başına geliyor.İnsan bu duruma nasıl dayanır?




3 yorum:

  1. Sürükleyici bir kitap ve sıkıcı da değil. Bu yüzden herkese öneririm.Okudukça daha çok okumak isteyeceksiniz.Herkesin okumasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Hülya aynı görüşteyim yorumun için teşekküler bloguma hoşgeldin

    YanıtlaSil
  3. güzel bir kitap tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir