Sayfalar

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Bir Beslemenin Günlüğü


Kölelik sistemiyle sömürülen zencilerin yok pahasına çalışıp elde edilen mahsülle beyaz efendilerin refah içinde yaşadığı bu yıllarda; küçük Lavinia ile ne yapacağını kimse bilemez. Beyaz olduğu için köle değildir, ama malikaneye de ait değildir. Lavinia mutfakta çalışan zenci ailesini benimser. Onların hayatını paylaşır ama beyaz bir kız olduğu için günün birinde zenci ailesinden ayrılmak zorunda kalacaktır.
alıntıdır:kitapmuhabbeti




Herkese merhaba ;sonunda bir kitap bitirebildim ve yorumlayabileceğim yorumlarım kısa ve öz olsun istiyorum bu zamana kadar blog arkadaşlarım hani uzun yazma vs demedi gerçi ama kısa öz olunca daha iyi oluyor özellikle can alıcı noktalarını söylüyorum ki buna ilgi duyan arkadaşlar ona göre alsın okusunlar diye.Ya da alıp almamak da karar versinler diye.

Öncelikle konusuna değineceğim Yazar bunu yazarken kendi hayatından bir esinti ilham ile birden yazmaya başlamış ve kökenlerinde bir yerde bu küçük kızın olduğunu farketmiş.
Ailesini kaybetmiş 18. yy Amerikasında bir geminin kaptanı tarafından alınıp getirilen beyaz tenli bir besleme kızın öyküsü bu,kimi yerde ağlayasım geldi haykırasım geldi kimi yerde kimin iyi kimin kötü olduğuna karar veremedim,
kölelik,sınıf ayrımı ve 18 yy okumaktan hoşlanıyorsanız biraz duygusal biraz aşk biraz acıma ve nefret gibi duygular tam şu sıra okuyacağım kitap diyorsanız kesinlikle tavsiye ederim,sonu beklediğim gibi bitti o kadar kötü olaylar oluyor ki ölenler acımasızlıklar ve hayata karşı küçük kızın verdiği mücadeleler beni çok etkiledi ilk kez bu tarz bir kitap okudum ki ben beğenmişsem tarihi aşk okuyan yada böyle eski dönemlerde geçen romanlardan hoşlanan arkadaşlar kesinlikle sevecektir ama ben duygusuzum öle ağır duygusal kitap sevmem derseniz hiç elinize almayın sizi sıkar.
Ben kendi adıma tam not veriyorum.
Martı Yayınlarına facebook yarışmasında bu kitabı bana hediye ettikleri için de çok teşekkür ediyorum.

iyilerle kötüleri yazmayacağım başta çok kararsız kalıyor insan bu iyi birimi bu da kötü heralde diye ama bazı yerlerde işler öyle tersine dönüyor ki şaşırıyorsunuz

Baş kahramanımız lavinia ve Belle .Kitapta bu iki kişinin günlükleri şeklinde.Bir lavinia anlatıyor bir Belle bölüm bölüm ve bu çok hoşuma giden birşey günlük tarzı okumak.



2 yorum:

  1. Severim böyle kitapları. Denemek lazım canım:)

    YanıtlaSil
  2. herzaman birinci tekil şahısın gözlemleriyle okumayı sevmişimdir.Duygu ve düşüncelere daha iyi hakim olabiliyoruz bu sayede

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir