Sayfalar

29 Ağustos 2013 Perşembe

Çatlak Kurabiye


tarifi http://hayatimdakidler.com/ dan aldım kendisine tekrardan teşekkür ediyorum


şeklen olmadı ilk denemem olduğu için biraz büyük yapmışım bir dahakileri daha ufak yapacağım 
birde benimkilerin üstünde pudra şekeri pek kalmadı nedense yuvarlayıp pudra şekerine batırdıktan sonra emdi o pudra şekerini onu bende anlamadım niye öyle oldu haliyle biraz sonradan serptim bende

Bu arada dışı ile içi ile harika oldu istediğim kıvamı tuttu yani.

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 25 gr kakao
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı süt (istenirse portakal suyu)
  • üzeri için pudra şekeri..
  • Fırınımız 170 derece,süremiz 9-10 dakika.
1 bardak şeker
1 çay bardağı şeker(94 gr gelmeli) ile 1 yumurtayı güzelce çırparmalıyız

Bir yemek kaşığı hafif dışarda yumuşamış yağı ekliyoruz ve çırpıyoruz.
Un,kabartma tozu,vanilya ve kakao eklenir.
Kullanılan paket 25 gr olarak satılan kakaodur..Gramaja dikkat edilmelidir..
Bu karışımı eklerken mixeri kapatıp,. 1.5 kaşık süt de ekleniverilir…Sütü fazla koymaya çalışılmaz..
Benim ki biraz koyu oldu karışımım ben biraz daha süt ekledim bir kaşık kadar ekledim ve gene kaşıkla karıştırmaya çalıştım kıvamı elde yuvarlayabilecek şekilde olmalı macun gibi olacak daha sonra onu buzdolabında biraz bekleteceksiniz o sertleşecek bakarsınız elde yuvarlanacak gibi olmuşsa hemen yuvarlama işlemine geçiniz çok cıvık olmuşsa az birşey un katın 
ki ben katladım baktım ki koyu oldu demekki ben unu biraz fazla kaçırdım azıcık süt ile dengeledim o kıvamı

Bu arada fırınımız 170 derecede önceden ısıtılır
üç parmağınıza sığacak şekilde ufak toplar yapılır ve pudra şekerine bulanır.

tepsiye aralıklı dizilir çünkü yayılacak onlar biraz yayacak kendini.
üstüne bir parmağımızla hafif bastırma yapabiliriz
Üzeri çatlamış,hafif yassılaşmış,parmağını bastırsan üzeri çökecek gibi olmalıdır ve bu seviyede iken çıkarılmalıdır.az tutulursa fırında cıvık kalır içi çok tutulursa da sert olabilir.

Minik bir not: Bu tarif 1 ölçü için.Daha fazla yapmak isterseniz 2 ölçü yapmanızda fayda var.Bu arada topları çok büyük yapmayın.2.5-3 cm olsun çapı.Büyük yaparsanız çok yayılır.

Read more: http://hayatimdakidler.com/?p=161#ixzz2dLqpstyr

Ekleme: Oldu ya,buzdolabında beklettiniz ama bir türlü yuvarlayamıyorsanız elinizi  pudra şekerine bulayın,bir de öyle deneyin.
notlar için pınar arkadaşıma teşekkür ediyorum bizi böyle güzel bir tarifle karşılaştırdığı için ellerine sağlık

ben denedim istedim ki sizde deneyin aslında çok zor değil yapımı.
Afiyet olsun






6 yorum:

  1. Eline sağlık...
    İnstagramdan görüp de imrenmiştim kurabiyeye ;)
    Akşam kızımla deneyeyim ben bu tarifi, ben yoğururum Eylül yuvarlar...

    YanıtlaSil
  2. aynen eylülün eller ufak tam onluk :D

    YanıtlaSil
  3. Not aldım. İkizlerim için pişireceğim en kısa zamanda.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inş beğenirsiniz...ben teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

      Sil
  4. Aaa süper görünüyor ellerinze sağlık cacım..:))

    YanıtlaSil
  5. beğendiğine sevindim ablacım çok saol

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir