Sayfalar

11 Mart 2013 Pazartesi

Kitap Yorumu:Kara Büyü-Tolga Karanlıkoğlu





Yorumum;


           Okumam biter bitmez hemen yorumlamak istedim bu kitabı hediyesinden ötürü Tolga beye ve Kitap Kurdu Sayfasına teşekkürler.
           Kitap Fatih Sultan Mehmet zamanında başlıyor.Fatihin o güçlü kişiliğini müthiş bir hayal gücü ile gözlerimizin önüne getiriyor yazar.Daha sonra ilerledikçe bir kara büyü yapıldığı ortaya çıkıyor fatihe ve işte tam bu olayla işler çığrından çıkıyor tam anlamı ile.Hayatımda hiç fantastik kitap okumadım ama biri beni düzeltsin okuyan varsa bu kadar hayal gücü,betimleme,birincil kişinin ağzından bu kadar mı güçlü yazılır?Kitap tarihi ile fantastik ögeleri yazarın güçlü hayal gücü ile sentezlemiş hali.
Romanda bolca hayal gücü ile yapılan başarılı betimlemeler var.İki hayali büyücümüz var Haggard ve Kudar  bunlarda çok hoşuma gitti özellikle ikisinin geçtiği bölümlerde savaş filmi izler gibiydim sonuna yaklaştıkça aslında dileğimin gerçekleşmesini istedim çok fazla detay vermeyeceğim okuyun istiyorum çünkü okunmaya değer bir kitap ama sonu istediğim gibi olmadı.Sebebini de söyleyeyim çünkü bu kitabın devamı gelecek belli 1. kitabın sonu cümlesi ile anlamış oldum :) 
Ayrıca kitabın fantastik macera kitabı olduğunu bilmeden okudum fantastik olduğu çıkarımı sonradan oluştu.bu da türünü başarı ile yansıttığını gösterir.biraz üzülsem de yinede devamının gelecek olması ,türk yazarlar neden yazamıyor ki al sana seri kitap işte dedirtti bana Tolga Bey...Harika bir kitaptı farklı bir deneyim oldu benim için.Fazlaca diyalog içermemesi benim işime geldi çünkü fazla diyaloglar beni sıkar.Belki negatif olarak şunu diyebilirim her şeyi betimlemelerle en ince detayına kadar anlatmış yazarımız bu biraz bazı yerlerde sıkılmama yol açtı ama konunun çekici olması sonunu merak ettirmesi bunu kapattı.
O kadar kitap okudum betimleme ustası diyebileceğim bir yazarla karşılaşmamıştım ki benim gibi hem akıcı merak uyandırıcı konu isteyenlere hemde betimlemeleri,olayların sıra ile gittiği ve her ayrıntıyı gözünde canlandırmayı seven arkadaşlara kesinlikle okumalarını tavsiye ederim.


7 yorum:

  1. Çok merak ettim şimdi, o kadar güzel anlatmışsın ki.. Tarih ve fantastik zevkle okuduğum iki tür. İkisini bir arada okumamıştım hiç. Üşenmeyip gidip şimdi kitabı alacağım sanırım :) Ellerine sağlık canım benim harika bir yorum.

    YanıtlaSil
  2. cnm alır okursun benden ama sahip olcam dersen alabilirsin.güzel bir kitap bazı betimlemeler çok uzadı ama konu çekici geldi bana şimdi mahçup da olmak istemem sana ama farklı bir kitap tarihin içinde polisiye gördümde tarihin içinde bu kadar betimleme ve fantastik olaylar görmemiştim.farklılığını bana ispatladı yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen sevmissen ben de severim diye dusunuyorum canim eminim cok guzeldir :)

      Sil
  3. O kadar güzel yazmışsınız ki; bu kitabı yazmak, yayınlamak ve tanıtmak için harcadığım emeklerin tüm yorgunluğu uçtu gitti. Beğenmenize çok sevindim. İkinci kitapta da bolca betimleme var ama aksiyon ve macera da daha bol. İnşallah onu daha çok beğeneceksiniz. Gül beyaz sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. emeklerinize sağlık ben ulaşmak istediğiniz yere ulaşacağınızdan eminim belkide bu yeterlidir sizin için ama sizi başka yayınevlerinde de görmek isterim mesela bir can yayınevi ne bilim bir epsilon ne bilim arkadya tarzı martı yada :) hani daha çok duyduğumuz kalın kapaklı hatta içinde birde ayracı olan :D çok çok güzel olurdu diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  5. meraklandım bu yorumdan sonra ben mavi ayın altınayı okumuştum yakın zamanda bunu okurum ama acaba 2. kitabın çıkmasını beklesem karasızım şimdi :)

    YanıtlaSil
  6. Bence beklemeyin yazara kitabın tahmini ne zamanlarda çıkacağını sorabiliriz birde tolga beye nacizane tavsiyem yine bu tonda aksiyon ve fantastik öge içermesidir fazla olursa betimlemeri harika güçlü bir betimleme özelliğine sahip fantastik çok ağır basarsa sürükleyicilik kaybolabilir bu kitapta ki kadarı yada azıcık fazlası kafidir diğer türlü fazlaca yorabilir okuyucuyu .he ama fantastik severler okusun derseniz fantastik e ağırlık vermeye devam derim.

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir