Sayfalar

4 Temmuz 2013 Perşembe

Sözünü sakınmayan bir kitap

Sözünü sakınmayan bir kitap

Henry Miller’dan sefalete ve yenilgiye, yalnızlığın hazzına ve tenin hüzünlerine, uygarlığın kokuşmuşluğuna dair cesur, sarsıcı ve sözünü sakınmayan bir kitap: Clichy’de Sessiz Günler.

ntvmsnbc
Güncelleme: 14:37 TSİ 20 Haziran. 2013 Perşembe
İSTANBUL - Clichy’de Sessiz Günler, yazarın Paris yaşantısından kesitler sunuyor. Henry Miller, iki uzun öyküsünün yer aldığı bu kitapta türlü iki yüzlülük üzerine inşa edilmiş bir dünya düzeni karşısında kendi bildiğini okuyor, olanca sefaleti ve görkemiyle sayfalara hayatı işliyor. Clichy’de Sessiz Günler, parlak ışıkların altında değil, karanlık sokak köşelerinde, pespaye otel odalarında geçiyor ve Henry Miller, yaşam denen döngünün tüm hilelerini bir bir sayıp döküyor.
Clichy’de Sessiz Günler, sevgi mitoslarını yerle bir eden, çekincesiz bir kitap. Uygarlık yalanları karşısında dikilen Henry Miller, insanlık durumlarını cesur ve dürüst bir dille, yer yer okurunu sarsacak şiddette anlatıyor. Yanılsama çarkları baş döndürücü bir hızla işleyen dünyanın karşısında tek silahı: sözcükleri.
''Zaman zaman patlayan, bizi yaralayan ve içimizi dağlayan, bizden iniltiler, gözyaşları ve beddualar koparan sayfalar okuyorsak, bilin ki bunlar sırtı duvara dayalı, tek savunması sözcükler olan biri tarafından yazılmıştır; sözcükler dünyanın yalancı ve ezici ağırlığından, yüreksizlerin kişilik mücadelesini çökertmek için yarattığı işkence aletleri ve çarklardan daha güçlüdür.'' (Henry Miller)

3 yorum:

  1. Bu sıralar elinde çok fazla kitap yoksa Sherlock Holmes serisine başlıyalım istersen. Ben şöyle bir göz attım sanırım Kızıl Dosya ilk kitap oluyo. onunla başlayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başlayabiliriz agatha var şuanda ama onuda bitirmek üzereyim aynı eş zamanlı okuyabilirim...başlayalım kızıl dosya ile bakalım ne maceralar açılacak önümüzde seninkinin yayını da benimki ile aynımı

      Sil

Yorumlamanız beni sevindirecektir