Sayfalar

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi

Merhaba canım blog arkadaşlarım ve şuanda blogumda bu yazıyı okuyan arkadaşlar;
Bugün patlıcan ezmesi yaptım tadı harika oldu sizlerle de paylaşmak istedim ne zamandır yemek tariflerim içinde bu tarz meze paylaşmak istiyordum

1-Öncelikle patlıcanları ocağın üstünde közleyin
2-Daha sonra bir poşetin içine koyup yumuşasın diye ğzını kapatın ve beş dk sonra yumuşamış soyulabilir olacaktır.
3-Tabiki patlıcanlar ocağın büyük gözünde ve orta ateşte sürekli yönünü değiştirerek közlenecek ki ben daha evvelden ocağı kısıyordum ve çok fazla uzun sürüyordu hemde çok diri kalıyordu ama iyice yumuşayacak kendini salacak kabukları çıtır çıtır dökülüyor olacak o şekilde alınacak ocaktan
4-Daha sonra blender a koydum üstüne sarımsakları ekledim ve blender da çektim onları
Ve bir kapta içine göz kararı istediğim kadar yoğurt ekledim tuzunu ekledim ve tuzunu kontrol ettim yeteri kadar isteğime bağlı ben çok tuzlu sevmiyorum hiçbir yemeği....Diğer kişilere göre hep tuzsuz olur benim yemeklerim genelde :)

Diğer bir aşama yağda salça kavurdum ve servis tabağına aldığım patlıcanların üstüne döktüm ben biraz yağlı ve salçalı sevdiğim için bol yaptım :) :) :) Siz dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz

Afiyet olsun ....

Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık . Bir kaç püf noktasına dikkat edince kolay oluyor değilmi :) Ellerine sağlık eminim benimkinden daha lezzetli olmuştur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok ablacım ya sizinki daha lezzetlidir eminim sizde yılların tecrübesi var annemde öle aynı işlemleri yapıyor ama annemin ki daha güzel oluyor tadı :D benimkide kötü denemeyecek kadar güzel oldu işte evet aynen püf noktaları çok önemli sizin sayenizde onları uyguladım güzel oldu diğer türlü de oluyordu ama daha zor oluyordu daha meşakatli oluyordu yemek yapmak öle sonuçta yapıyorsun ama püfleri bilince daha basitleşiyor.tekrar teşekkürler

      Sil
    2. Bana da öyle oluyor, kendi yaptığım lezzetsiz olur başkasınınki çok lezzetli. Ama aslında öyle değilde işte mükkemeliyetçi olanlar biraz zor beğenir ki kendi yaptıklarını hiç beğenmez :) Tekrardan afiyet olsun canım.
      Sevgiler....

      Sil
    3. ben beğenirim gnelde ama anneminki bana ayrı geliyor :)

      Sil
  2. ocağın üstünde demek ilk defa duyuyorum bunu Asayracım.. tarif için teşekkürler.. mayonez koyuyor musun.. bende yapıcam bugünlerde.. Eşim oruç tutuyor.. bol bol tarif lazım.. :) sevgiler tatlım öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köz için siyah .adına ne desem böle yanmayan şeyler var patlıcan közü için falan pazarda yada büyük marketlerde var onlarla ocağın üstünde çok pratik oluyor cnm ...mayonez koymadım yoğurt yiyebilir im mayonez tarzı bana yasak ama azıcık da mayonez ekleyebilirsin bu durumda yoğurdu azalt ama....allah kabul etsin oruç geliyor biz kadınlara çok iş düşüyor :-)

      Sil
  3. Eline sağlık çok lezzetli görünüyor bende eşim için yapayım oda sever böyle salataları:)

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir