Sayfalar

7 Temmuz 2013 Pazar

Agatha Christie / İskemlede Beş Ceset



İskemlede Beş Ceset (One, Two, Buckle My Shoe)

Agatha Christie 

Altın Kitaplar

1990, İstanbul 
  
ISBN: 975-405-053-8 
  
174 Sayfa 
  
Çeviri: Gönül Suveren 

Öncelik olarak bu sefer puanımı vermek istedim kitaba ;bu sabah tersimden mi kalktım ne :) :)

Hava çok güzel ve ben evde kısılmış kalmışım eşimin izni olmaması nedeniyle hiçbir yeri görememek beni bitiriyor.
Neyse yinede cama çıktım boğaz havasını soludum ve şuanda camımın önünde Alttaki resimde göreceksiniz sizlere yorum yazıyorum :)

Saygıdeğer ve başarılı bir diş hekimi, muayenehanesinde ölü olarak bulunur. O gün doktora gelmiş olan çeşitli hastaların her biri bu cinayeti işlemiş olabilir ama hangisi? Ne şans ki, ölürülen Doktor Morley'in hastaları arasında Belçikalı detektifimiz de bulunmaktadır. Poirot bu olayı haddinden fazla karışık bulmaktadır.

Kitap yaklaşık üç günde bitti diyebilirim benim için heyecanlı bol aksiyonlu bir kitaptı.Kişiler çok fazlaydı bazen kafa karıştırabiliyor ama dikkatli okunursa hele ki sonunda yine her zamanki gibi poriot un olayları nasıl çözdüğü çok güzeldi.Gerçi o bölümleri sevmiyorum yani o karakterin ağzından olayların çözümünün anlatılmasını sevmiyorum bir tek bu yönünü sevmiyorum agatha romanlarının.

Beş tam puan alamadı benden oda şu nedenle iskemlede beş ceset diyor ama cidden üç ceset var.
Birde kitabın orjinal adı ile çevirisinin çeliştiğini düşündürdü bana heralde rahmetli yaşasaydı bence kitap ismi çevirmelerine dava açabilirdi.Ya benim ilgilizcem kıttır ingilizcesi iyi olan arkadaşlara sorayım o zaman bunun tam çevirisi iskemlede beş cesetmidir?



Kendimce : :
Ve içimden geldi bu yorumları yazarken iki kuş ağacın üstünde muhteşem bir şekilde öterek cilveleşiyorlar :) biri bir dala konuyor diğeri peşinden biri kaçıyor diğeri peşinden öyle tatlı ki serçeler :) seslerini hiç tarif edemeyeceğim o kadar ihtişamlı ki biilmiyorum bugün bana ne oldu ama ben yazı baharı yeni algılıyorum sanırım düzenimi kurmamdan kaynaklanan birşey....

Herkese saygılar sevgiler yeni kitap yorumumda görüşmek dileğiyle.Yorumlarınızı eksik etmeyiniz inşaAllah

4 yorum:

  1. Agatha Christie kitaplarındaki akıl oyunlarını bende seviyorum.Okuyuculara dedektiflik rolü üstlenmelerine fırsat tanıyor :) Bu yönüyle çok eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  2. Canım One two buckle my shoe eski bir çocuk tekerlemesidir. Birebir çevirisi mantıksız geleceği için ve konuya uygun bir tekerleme bulamadılarsa Türkçe'de, kitabın ana konusuna gönderme yapan bir çeviriye girmişlerdir. Çeviride doğru bir yöntem izlenmiş ama ismi doğru mudur onu bilemiyorum okumadığım için( çevirenin de insiyatifine kalmış bir şeydir doğrusu).

    Tekerlemeyi dinlemek istersin belki diye link yolluyorum sana. http://www.youtube.com/watch?v=d2P5bVpLO50

    Sonunda ben de ilk Agatha Cristie kitabımı okudum. Oldukça fazla başkahraman olması çok enteresan gelmişti bana. Demek her kitabında var bu. Bir de sonunda katilin kendini açıklamasına da çok şaşırmıştım. Daha önce tanışmadığım bir yazım tarzı çok beğendim:)

    Yorumundan pek tatmin olmadığını gördüm ama bende merak uyandırdın:D Bir ara okumak istiyorum. Önerir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy canımsın benim ya çok teşekkür ediyorum...çok iyi oldu açıklaman valla hep merak ediyordum ben bunu ,
      öneriyorum bu kitabı kötü değil kesinlikle
      ama bir ölüm oyunu kadar harika değil onunda neden olduğunu belirteyim orda kahramanları resmen yaşıyorsun ama ben bu kitabı seveceğini düşünüyorum buda çok heyecanlıydı orda açıklıyor kendini katil onun tarzı biraz farklı çok kişi olması da hiç rahatsız etmiyor mesela kahramanlar başta yazıyor ya okudukça tam tersine o başa dönüp kim kimdi diye baş sayfaya bakmak beni daha çok mutlu ediyor agatha romanlarında çünkü kişinin asıl özelliklerini kavrayıp ona göre okumaya devam ediyorum daha çok adapte oluyorum
      tavsiye ederim kitabı...

      Sil
    2. Hemen listeme alıyorum o zaman. Agatha'nın kalemiyle yeni tanıştım malum, verdiğin bilgilerle iyice merak salıyorum:)

      Sil

Yorumlamanız beni sevindirecektir