Sayfalar

4 Temmuz 2013 Perşembe

Mini Kütüphaneler

Sadaka Taşı Gibi Mini Kütüphaneler

Sadaka taşı gibi hizmet verecek 'mini kütüphaneler' kitap okumaya ve değişimine imkan sağlayacak.

04 Temmuz 2013 09:46
Haber: Sadaka Taşı Gibi Mini Kütüphaneler
Sadaka taşı gibi hizmet verecek 'mini kütüphaneler' kitap okumaya ve değişimine imkan sağlayacak.

Bursa Valiliği ve Osmangazi Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile kentin en işlek yerlerine konulan mini kütüphanelerle vatandaşların daha fazla kitap okumasının sağlanması amaçlanıyor. 50-60 kitaplık mini kütüphanelerden isteyen herkes yararlanabilecek. Okuduğu kitabı yerine koyup yenisini alabilecek. İsteyenler buraya evindeki kitabı bırakarak başkasının da istifadesine sunacak.

Proje kapsamında Heykel, Kent Meydanı, Tophane, Altıparmak ve metro istasyonları gibi şehrin belli yerlerine ilk etapta 25 mini kütüphane konuldu. İlgi doğrultusunda bu kütüphanelerden daha sonra okul, büyük fabrika, iş merkezi ve hastanelere de yerleştirilecek.

Kent Meydanı'nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Vali Şahabettin Harput, vatandaşlardan iyi niyetli bir şekilde bu kütüphanelerden yararlanmalarını istedi. Toplumda okuma konusunda büyük bir eksiklik olduğunu belirten Vali Harput, "Halkımızın okumasını ve kitabı teşvik etme adına bu kampanyayı Bursa'da başlatıyoruz. İlk defa Osmangazi ilçesinde başlattığımız bu proje ile 25 noktaya mini kütüphanelerden koyuyoruz." dedi.

Vatandaşların bu kitaplardan ücretsiz yararlanabileceğini aktaran Harput, şunları söyledi: "Ama bu kitaplar bizim tarafımızdan sürekli yenilecek ve denetlenecek. Milli Eğitimi Müdürlüğümüzün kontrolünde uygun olmayan yanlış kitapların buraya girmemesi için sürekli kontrol edilecek."

Tanıtım toplantısına Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ve milli eğitim yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
[4796508] - Cihan Haber Ajansı

5 yorum:

  1. yine de beni böyle şeyler korkutuyor. Maalesef kitaplara zarar vermeye çalışan da alıp kitabı kendine saklayan, vermeyen de çok.

    Ama kim bilir, belki bu sefer her şey çok güzel olur.

    YanıtlaSil
  2. umarım halkımız bu etkinliğin kıymetini bilir :) Yoksa yazık olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende hiç sanmayanlardanım ama olsun yinede denemekte fayda var belki kıymetini bilirler

      Sil
  3. Bu haberi okurken çok sevinmiştim. Ta ki "Ama bu kitaplar bizim tarafımızdan sürekli yenilecek ve denetlenecek. Milli Eğitimi Müdürlüğümüzün kontrolünde uygun olmayan yanlış kitapların buraya girmemesi için sürekli kontrol edilecek." Ama'ları sevmedim, sevemedim. Dilerim orada insanlar okumak istedikleri her türden kitapları bulurlar.
    Olumsuz bir yorum yaparak bu etkinliğe gölge düşürmek istemem. Okumak için yapılan her türlü etkinliğe can-ı gönülden katılırım. Daha çok belediyeye yayılmasını ve daha çok insana ulaşmasını diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir