Sayfalar

26 Haziran 2013 Çarşamba

3. Roza Edebiyat Ödülü Başvuruları Başladı

3. Roza Edebiyat Ödülü Başvuruları Başladı

Jüri üyelerinin arasında köşe yazarlarımızdan Leyla Mihrinaz Engin de yer aldığı 3. Roza Edebiyat Ödülü yarışması başladı.
    
Jüri üyelerinin arasında köşe yazarlarımızdan Leyla Mihrinaz Engin de yer aldığı 3. Roza Edebiyat Ödülü yarışması başladı. 3. Roza Edebiyat Ödülü, Sanat ve Edebiyatın önemli isimlerinden Fahri Celal Göktulga anısına verilecek.
Roza Yayınevi ve Roza Sanat, genç öykücüleri keşfetmek, ürünlerini okurla buluşturmak için bu yılın Edebiyat Ödülü’nü ‘öykü’ alanında verecek. Roza Yayınevi ve Roza Sanat işbirliğiyle düzenlenen çalışma, unutulmuş öykü yazarlarından Fahri Celal Göktulga Anısı’na düzenlenecek.

Fahri Celal Göktulga Kimdir?

Asıl adı Mehmet Fahri Celâl’dir. Hariciye memurlarından Ahmet Celâlettin Bey (Ö. 1926)21 ile Tarsus’ta Pancaroğulları adıyla bilinen bir aileden olan Lâmia Hanımın (Ö. 16 Eylül 1934) altı çocuklarından beşincisi olarak Eminönü İshak Paşa Mahallesi’nde dünyaya gelmiştir (20 Mayıs 1895).
Fahri Celâl, tahsil hayatına Yerebatan’daki Dârüledep’te başlamıştır. Orta öğrenimini 1224/1908 yılında, II. Meşrutiyet’in ilânının ikinci ayında başladığı Mercan İdadîsi’nde tamamlamış (1912), ardından Tıbbiye-i Mülkiye-i Şahâne’ye kaydını yaptırmış, 1918 yılında da Toptaşı Bimarhanesi’nde Fuzûlî’nin mizacı üzerine hazırlamış olduğu tez başarılı bulunmuş ve buradan Emrâz-ı Akliye ve Asabiye uzmanı olarak mezun olmuştur. Ardından, Manisa, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanelerinde görev yapmıştır. Fahri Celal, dönemin Vakit, Ulus, Cumhuriyet gibi bazı gazetelerinde köşe yazarlığı da yapmıştır.
Yıllarını mesleğine, sanat ve edebiyat çalışmalarına adamış olan Fahri Celâl, 3 Haziran 1975 Salı günü, yakalandığı üremi hastalığı sonucu hayatını kaybetmiştir. Naaşı Üsküdar’da, Karacaahmet Mezarlığı’ndadır.
Eserleri: Talâk-ı Selâse, Keloğlan Çanakkale Muharebelerinde, Kına Gecesi, Eldebir Mustâfendi, Avur Zavur Kahvesi, Salgın (Hikâyelerinden Seçmeler), Rüzgâr, Çanakkale’deki Keloğlan, Bütün Hikâyeleri.


3. Roza Edebiyat Ödülü Başvuru Şartnamesi:
1. Yarışmanın Adı: Roza Edebiyat Ödülü
2. Ödül Verilecek Tür: Öykü
3. Yarışmanın Konusu: Serbest
4. Yarışma Koşulları:
• Kitap olabilecek nitelikte en az üç öykünün yer alacağı bir dosya ile yarışmaya başvurulabilir.
• Dil, Türkçe olmalıdır.
• Eser, word A4 sayfasında, 12 punto, 1,5 aralık, Arial yazı fontunda yazılacak ve 56 sayfadan az, 80 sayfadan fazla olmayacaktır.
• Ölmüş kişilerin yapıtları aday gösterilemez. Başvuru yaptıktan sonra yaşamını yitiren adayın eseri değerlendirilir.
• Katılımcılarda yaş sınırı aranmayacaktır.
• Yazarlar etkinliğe sadece bir eserle katılabilirler.
• Yarışmaya katılacak eserler, çeviri, uyarlama ve derleme olamaz. Böyle bir durum saptandığında, zamanına bakılmaksızın durum ilan edilerek ödül geri alınır. Eser kişisel yaratı olmalıdır.
• Etkinliğe katılan eserlerde çalıntı ya da benzeri bir durum tespit edilirse yarışmacı elenecektir.
• Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.
• Yarışmaya gönderilen dosyalar iade edilmeyecektir.
5. Birinci seçilen eser Roza Yayınevi tarafından kitap olarak basılacaktır. Birinci seçilen yazar, eserlerinin temsil, yurtiçi ve yurtdışı basımı ve dağıtımı yönünden Roza Yayınevi ile en az 5 (beş) yıl süreli telif sözleşmesi yapmayı kabul etmiş sayılır.
6. Jüri: Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Doç. Dr. A. Cüneyt Issı, Osman Aytekin, Murat Soyak, Hatice Eğilmez Kaya, Leyla Mihrinaz Engin, Sedat Sezgin, Yılmaz D. Karadayı
7. Dosya Giriş Kısmına Eklenecek Bilgiler:
(Katılım formu başvuru dosyasının ilk sayfasına eklenecektir.)
Kısa özgeçmiş, eserin adı, telefon numarası, cep telefonu numarası, elektronik posta adresi ve açık adres.
8. Eser Gönderimi:
Katılım sadece aşağıdaki mail adresleriyle alınacaktır.
info@rozaedebiyatodulu.org
Not: Eser gönderiminden itibaren 72 saat içerisinde tarafınıza dosya ulaşım ve değerlendirmeye kabulü ile ilgili bilgilendirme e-postası gönderilir. Lütfen takip etmeyi unutmayınız.
Son Katılım Tarihi: 24 Eylül 2013
Sonuç Bildirim Tarihi: 1 Ocak 2014
Kaynak: www.rozaedebiyatodulu.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlamanız beni sevindirecektir