Sayfalar

19 Mayıs 2013 Pazar

Ahmet Râsim / Meşakk-ı Hayat








Kitap Açıklaması 

Ahmet Râsimin uzun öykülerinden biri olan Meşakk-ı Hayat (Hayatın Güçlükleri) yapıtı, Coşumcu yazının bilinen güzel ile çirkinin aşk ilişkisini, Gerçekçi bir anlatımla ve yeni bir anlayışla anlatır. Yapıtın kahramanı olan genç kadın, bedensel güzellikle ruh güzelliği arasında bocalayarak kocasını değerlendirmeye çalışırken, bu konu Ahmet Râsime Osmanlı İstanbulundan evlilik yaşamı sahnelerini etkileyici bir dille yazma olanağını sağlar. Meşakk-ı Hayat: Trajik bir evliliğin etkileyici öyküsü.


Yorumum:


     Öncelikle belirtmeliyim ki kitap ince olduğu kadar da dolu.İçinde acıklı bir yaşamın öyküsü var ilk uzun öyküm ve çok beğenerek okudum öykü sevenlere de tavsiye ederim.Konusunu çok fazla da açıklamak istemem çünkü zaten ince ve genellikle bir kadının ne tür yanlışlar yapabileceğini gösteriyor.Özellikle de yaşı ufaksa.Evlilik hayatı ile ilgili,dış güzellikle alakalı güzel ve ders alıcı bir kitap evlenmek üzere olan yada evlenmiş bayanların okuması gereken ders çıkarması gereken bir öykü....






6 yorum:

  1. Öykü tazında kitaplar okumayı seviyorum.Güzel bir seçim olmuş:)Bilgilendirdiğin için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet okumadıysan tavsiye ederim hayat adına bir tecrübe kitabı da diyebiliriz.Yorumun için teşekkürler büşracım her zaman beklerim buralara :)

      Sil
  2. güzel bir kitapmış okumak lazım:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende çok beğendim zaten çerezlik ince 2 tl ye almıştım şirinevlerden.

      Sil
  3. Bu tarz kitaplara bayılıyorum. Sayende yeni bir kitapla tanıştım. Ellerine sağlık canım çok güzel yorumlamışssın.

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir