Sayfalar

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Çocukların Eski ve Temiz Eşyalarını Ne Yapmalı


Çocukların Eski ve Temiz Eşyalarını Ne Yapmalı

Çocuklu ailelerin zaman zaman düşündüğü bir konudur bu.
Küçülen kıyafetler, yaşına hitab etmeyen oyuncaklar, kitaplar...
Evde boş boş durup yer kaplayacağına birilerinin işine yarayacağını bilmek daha iyi değil mi.
Peki ama kimin?... Bu eşyaları kime nasıl vermeli? Bunun için merciler var mı?

Ben internette bir tane rastladım aşağıya bilgilerini kopyalıyorum.
Sizin bildiğiniz başka kurumlar varsa lütfen yazın onları da inceleyelim hepbirlikte...

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VAKFI


Lösemili çocuklarımıza ve Vakfımıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz. Çocuklarımıza ve ailelerine yeni ya da kullanılmış giysileri, oyuncakları ve diğer ihtiyaçlarını her ay gönderdiğimiz yardım kolileriyle ulaştırmaya çalışıyoruz.
Ailelerimizin gereksinim durumlarını ve taleplerini değerlendirerek, büyük bir dikkat ve özen gösteriyor, son derece hassas oldukları bu dönemde duygularını incitmeden en uygun yardımı iletmek için çaba harcıyoruz.
Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılar nitelikte yardımları ailelerimizle buluşturabilmek amacıyla yardımseverlere kılavuz olacak bir form hazırladık. İhtiyaç sahiplerine tüm yardımların sağlıklı bir şekilde ulaşması açısından sizlerin de bu konulara gereken özeni göstereceğinize yürekten inanıyoruz.
Duyarlılığınıza çocuklarımız adına teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.
LOSEV-Lösemili Çocuklar Vakfı Reşit Galip Cad. İlkadım Sok. No:14 GOP/Ankara
Tel      : +90 312 4470660
Faks    : +90 312 4476833
www.losev.org.tr   losev@losev.org.tr

Yardımseverler için
2. el bağış kılavuzu

Neler gönderelim:
Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, ütü, genç odası mobilyaları, kanepe ve koltuk takımları, bisiklet, play station, bilgisayar, oyuncak, çizme, bot, kaban, palto, mont, ayakkabı, pantolon, etek, elbise, tişört, kazak, hırka, gömlek, bluz
Nasıl gönderelim:
  • İkinci El Yardımlarda, kullanılabilir durumda giyim eşyalarını, temizlenmiş ve ütülenmiş bir biçimde (eğer yapabilirseniz, poşetlenmiş olarak) teslim almayı ilke olarak benimsemiş bulunmaktayız. Bu doğrultuda mevsime uygun giyim eşyaları ailelerimizin talepleri doğrultusunda ve gereksinimleri göz önüne alınarak onlara ulaştırılmaktadır.
  • Yardımların doğrudan vakıf adresine teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Elektrikli aletler ve beyaz eşyalar çalışır durumda ve temiz olmalıdır.
  • Mobilya bağışları bağışçıdan alınarak doğrudan aileye aktarılmaktadır. İlgili eşyaya gereksinim duyan ailenin belirlenmesi amacıyla Vakfımız ile telefon görüşmesi yapılması uygun olacaktır.
  • Telefon görüşmesi ardından eşyanın işlevselliğinin kontrol edilmesi amacıyla sosyal hizmetler departmanında görevli arkadaşlarımızın ziyaretine hazırlıklı olmalısınız. Bu amaçla sizden randevu talep edilecektir.
  • Ziyaretinize gelecek arkadaşlarımız bağışlayacağınız eşyayı ailemizin ihtiyaçlarına uygun buldukları takdirde teslim alacaktır.
  • Eşyaların nakli için araç ve taşıma konusunda destek beklenmektedir.
Bazı ricalarımız var:
  • 2. el kitap ve ansiklopedileri bağışlamak istiyorsanız, imkanları sınırlı okullara yapacağınız gönderimlerle bağışlarınızın amacına daha uygun değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Yırtığı söküğü olan yada yıpranmış kıyafetler, iç çamaşırı, kırık oyuncak, büyük parçalı ev eşyaları, kullanılmış nevresim takımı, yatak yorgan gibi eşyaları kabul edemiyoruz.
  • Ankara dışından yapılacak yardımlarda gönderim ücretlerinin gönderici tarafından karşılanmasını rica ediyoruz. Aksi halde gönderimlerin teslim alınamayacağını üzülerek belirtiriz.

2 yorum:

  1. Merhaba HAYAT KİTAP; Tanıtımda ilk eşleşmeniz belli oldu. Detaylar için tıklayınız ulaşabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  2. merha ba blog tanıtımını yapmış bulunuyorum :) sevgilerimle.umarım blogunu güzel tanıtmışımdır :) http://pamuk-sekeer.blogspot.com/2013/05/blog-tantm-kitap-dunyas.html

    YanıtlaSil

Yorumlamanız beni sevindirecektir