Sayfalar

30 Nisan 2013 Salı

KABAK BEĞENDiLi PiLiÇ SOTE



KABAK BEGENDiLi PiLiC SOTE

MALZEMELER

2 tane kabak2 parca tavuk gögsü
2 tane domates
3 tane biber
1 tane kuru sogan
2 dis sarimsak
2 Corba Kasigi Un
1 Su Bardagi Süt
Siviyag
1 Cay Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
Tuz
Su
Karabiber



HAZIRLANISI

1-Tavuk gogsunu kuçuk parçalar halinde kesiyoruz.

2-Kuru sogani,sarimsagi soyup ince ince dogruyoruz.Tencereye siviyag koyup sogani ve sarimsagi ilave ediyoruz,kavurma islemine basliyoruz.Uzerine tavuk etlerini alarak kavurma islemine devam ediyoruz.hemen ardindan biberi,domatesi dograyip ilave ediyoruz,uzerine tuzunu,karabiberini,az su ilave edip kisik ateste pisiriyoruz.
3-Kabaklari yikayip rendeleyip tencereye aliyoruz.Yumusayana kadar kisik ateste pisiriyoruz.
4-Ayri bir tencereye siviyag dokuyoruz,un ilave edip 5 dakika kavuruyoruz.Diger tarafta pismis olan kabaklari unun uzerine alip,karistiriyoruz.Un ve kabak karisinca sutu ilave ediyoruz,kaynayana kadar karistiriyoruz,kaynamaya baslayinca rendelenmis kasar peynirini ilave ediyoruz.Bu asamada kivamini kontrol ediyoruz,eger koyu olmussa uzerine sicak sut veya sicak su ilave edip kivamini ayarliyoruz.Tuzunu ilave ediyoruz,istege bagli olarak muskat cevizi rendeliyoruz.
5-Servis tabaklarina kabak begendiyi koyuyoruz,uzerine tavuk sotesinide koyuyoruz,servise sunuyoruz…

Sevgilerimi yolluyorum yapacak olanlara şimdiden Afiyet olsun ve kolay gelsin diyorum




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlamanız beni sevindirecektir