18 Nisan 2013 Perşembe
Tel Şehriye Tatlısı
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Şekli : Tava
Pişirme Süresi : 20 dk
Dinlenme Süresi : 0 dk
Toplam Süre : 30 dk
Malzeme Listesi
Yarım Paket Tel Şehriye
4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1.5 yemek kaşığı tereyağı ve az biraz zeytinyağı
Tel Şehriye Tatlısı Nasıl Yapılır?
1. Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya yarım paket tel şehriyeyi döküp, şehriyeler biraz diri kalacak şekilde beş dakika kadar haşlayın ve süzün.Ben burda beş dk bile tutmadım hemen yumuşayacak çok yumuşayacak diye 3 dk falan sonra süzdüm.
2. Yanmaz tavaya 1.5 yemek kaşığı tereyağını ve az biraz zeytinyağını koyun ve eritin. Üzerine 4 yemek kaşığı toz şekerini ilave edip şekeri, orta kahverengi alacak şekilde, karamela kıvamına gelinceye dek kavurun.
3. Şeker karamela kıvamına gelince haşlayıp süzdüğünüz tel şehriyelerini ilave edip şehriyeler karamela kıvamındaki şekeri iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.
4. Kavurduğunuz tatlıyı küçük çorba kaselerine doldurun ve ters çevirerek, üzerini tarçın, krema veya krem şanti ile süsleyerek, ılık olarak servis yapın.
5. Tatlıyı arzu ederseniz düz bir cam servis tabağına koyup iyice yaydıktan sonra dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Dğer Tariflerime Ulaşmak İçin Tıklayınız!!!
Etiketler:
Yemek köşesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzelmiş, deneyeceğim ben de bir ara. Eline sağlık :)
YanıtlaSiltam olarak tatmin etmedi beni ılık yendikten sonra soğuyunca olmuyor beğenmedim ...ancak nasıl yapılabilir direkt yağda şehriyeleri kavurup sonra borcama alıp üstüne şerbet yapıp dökülürse sanırım daha güzel olur
YanıtlaSilDeğişik bir tarifmiş. Bence de haşlamak yerine kavrulup kıtır olsa daha hoş olur =) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAynen bir dahakine senin dediğin usulle deneyeceğim bakalım ..eşim.illa tutulunca yaptım ama o diyo ki kıtır olcak üstüne şerbet dökünce yumuşayacak mış dedim bir dahakine öle ederim ne bilim çok sert olur diye bu tarifi yaptım buda ilk olduğu zaman güzel belkide ben fazla kıtır bırakmadım ondan da olabilir ama kısık ateşte kıtır olmuyor ne kadar beklesende
SilHatta yağ eklemeden kavur bence. Daha kokulu olur. Sürekli karıştırarak yakmadan. Ben genelde öyle yaparım. Sütlü tatlının üzerine dökerek de yapabilirsin. O da çok hoş olur.
Sil