Sayfalar

30 Nisan 2013 Salı

Pizza

                      Pizza




4 su bardağı un( az gelirse katabilirsiniz)
1 su bardağı ılık su
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığından biraz az şeker
1 çay kaşığı kadar göz kararı da koyabilirsiniz tuz

unun ortası açılır maya ile ılık su unun ortasında karıştırılıp eritilir..daha sonra un elenerek bu ortadaki sıvımayalı karışımın üstü unla örtülür...amaç şudur eğer bu örtülen un çatlak çatlak olunca açılınca mayalanma olmuş demektir.Daha sonra yavaş yavaş azar azar un bu karışıma yedirilir tuzda aynı şekilde yavaş yavaş yedirilir ve hamur güzelce yoğrulma işlemine başlanır.


sosu için
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
bir kaşık salça
bolca göz kararı ketçap
Nane
kekik
azıcık tuz çok az


hamura güzelce yayılır ve üstüne istediğimiz malzemeler dizilir...kaşar olacaksa kaşar en alt tabakada kalmalıdır.üstte kalınca çabuk yanar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlamanız beni sevindirecektir