30 Nisan 2013 Salı
Pandispanya-Sade
resimdeki kakaolu ama ben beyazının tarifini ekledim resmi örnek olarak ekledim
PASTA KEKİ.PANDİSPANYA
6 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
¾ SU BARDAĞI UN¼ SU BARDAĞI NİŞASTA
1 ÇİMDİK TUZ
6 adet yumurta sarıları ve akları birbirinden ayrılır.3 adet sarı 3 adet beyaz olacak. Kesinlikle birbirine karışmıcak. Öncelikle yumurta sarıları ve 1 su bardağı şekeri çırpıyoruz. Yumurta sarıları kremamsı kıvama geldi renkleri açıldı içindeki şeker eridi. Başka kaba al bunu. Şimdi sıra yumurta aklarında. Yumurta aklarının üzerine bir çimdik tuz at ve akları kabartmaya başla. Neredeyse bulunduğu durumun 3 katı kabarması gerekiyor. eğer çok iyi kabarmasa bu sefer kekiniz kabarmaz. Yumurta akları istediğimiz gibi kabarınca yumurta sarılarılarının olduğu karışımın içine unu ve nişastayı eledik ve eler elemez kuru malzemeyi karıştırıyoruz. Yavaş yavaş toplamda 3 parçada yumurta aklarımızı ekliyoruz alttan yukarı doğru karıştırıyoruz ve sönmemesine dikkat ediyoruz. Çok seri ve hızlı şekilde karıştırıp hemen kek kalıbımıza alacağız. İstersek kalıbımızın altına yağlı kâğıt serebiliriz. Kek kalıbımızı alimunyum folyo ile çevreliyoruz.180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dk fırınlayacağız.İlk 20 dk kesinikle açmıyoruz.
Etiketler:
Yemek köşesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlamanız beni sevindirecektir